20 de setembre 2009

La nostra historia

Sabieu que...

El triatló més antic va néixer a Hawaii l'any 1978 quan el comandant americà John Collins va proposar realitzar les 3 competicions més importants de l'Illa seguides, l'atleta que guanyès seria proclamat Home de Ferro (Ironman). Primer es farien els 4km de la Waikiki Rough Water Swim, tot seguit els 180km de la Around-Oahu Bike Racei i per acabar els 42'125 de la Marathon of Honolulu... El primer triatló en realitzar-se va ser un Ironman!!!


L'any 1983, degut a l'auge de la prova i la seva mundialització, es va determinar Hawaii com la seu per disputar el Campionat del Món i poder arreplegar als millors atletes del món.


Dave Scott i Mark Allen van ser els reis de Hawaii durant la década dels 80 i principis del 90 respectivament.


L'any 1985, l'innovador Scott Tinley va ser el primer atleta en utilitzar un acople per recolzar els braços a la bicicleta, conegut avui dia com "manillar de triatleta".


Avui dia continua en augment el nombre de persones que decideix afrontar un Ironman, i no únicament atletes professionals. El repte d'acabar aquesta prova fa que gent popular s'aventuri per tal d'aconseguir proclamar-se Finisher.