21 de desembre 2011

DUATLÓ DE TERRASSA

CRÒNICA DEL MESTRE JOSE

Aquest diumenge El Sergio, el Ramon i un servidor hem pres part en la Duatló de muntanya de Terrassa, on a més es disputava el campionat de Catalunya de Grups d’Edat. I aquí es precisament on intervé el protagonista de la setmana: Sr. Ramon Borrell, que es, des d’avui Campió de Catalunya per Grups d’edat!!!. Els qui el coneixem una mica, us podem asegurar que no es rendeix mai, es tot coratge, i en aquest cas, el seu esforç ha tingut una merescuda recompensa….Felicitats campió!!. A més de fer cròniques cachondes…també guanyes curses…Gran final de temporada. A partir d’ara, en els entrenaments i curses, quan els teus estimats companys i amics, et parlin de ritmes, sèries, pals amunt i avall, BTT’s estratosfèriques de 29’…etc….els podràs fer valer els teus galons…Senyors, poseu-vos de peu que entra el campió de catalunya de Duatló de muntanya!!!

La cursa pròpiament dita, venia precedida per la cursa a peu que compartia escenari i on el Ricard i el Dani ha participat amb molt bona nota. El Dani ha acabat en una meritòria 7ª posició i el Ricard en 14ª entrant només a 1’ del Dani. Aquest resultats fan presagiar un nou record a nivell de Club en la Cursa de Sant Antoni, un 10mil molt pla i molt favorable per fer bona marca…però això serà una altre història.

La duatló ha començat puntualment i el primer segment de córrer eren 5 km, en que la primera meitat era una pujada mantinguda amb un parell de trialeres de pujada no excessivament dificultoses per desprès enfilar cap avall fins a box.

Aquest cop he provat de sortir mes fort sense pensar en el que em quedava, amb la qual cosa he pogut completar un segment prou acceptable per les meves possibilitats (25’). EL Ramon ha sortit com un coet marcant 22’ el primer segment, mentre que el Sergio, just entrava just darrera meu.

La transició, prou bé, començo a pensar que per millorar el rendiment ja només en queda fer-la mes ràpid, la resta de la cursa, ja no dono mes.

El tram de BTT era idèntic a l’any passat, dues voltes a un circuit en que les pujades eren pistes amb bastant desnivell i poc tècniques. Aquests recorreguts enganyen perquè sense adonar-te vas apretant fins que el quàdriceps diuen prou.

La baixada, en canvi ha estat mes divertida i entretinguda amb unes trialeres de baixada a través d’un bosc ben frondós, que combinava baixades amb pedra solta, arrels i roca amb força esglaons. En fi, calia estar atent doncs amb la “tralla” que ja dúiem els braços fan figa, i baixant això es perillós.

El Ramon ha guanyat varies posicions i ha obtingut prou marge per dosificar-se l’últim tram de run, que era curtet i pla, sense mes dificultat que el fet de dur mes d’una hora i mitja a fondu.

El Sergio ha començat molt bé la seva secció de bici i m’ha avançat amb decisió. Llàstima que a la última part ha patit rampes als bessons i s’ha vist obligat a abaixar el ritme.

En el meu cas, a la pujada tothom em passava, pero això ja es habitual. Tot i pur la meva flamant Monty de 10 Km justets, hi ha coses que no canvien per mes calers que et gastis en ferros....

L’últim tram a peu, l’he pogut fer a bon ritme i he recuperat tres o quatre posicions, cosa que, al final de cursa, sempre va be per alimentar el meu “ego” bastant castigat per els pals que tot deu m’ha fotut en els trams de ascensió de bici.

En categoria de clubs, una 24ª posició que espero que ens ajudi a posicionar-nos amb opcions de pujar de categoria per l’any vinent.

Tenint en conte que tan el Ramon com jo hem pogut participar-hi de miracle, gracies a dues baixes d’última hora, i que ens ha costat deu i ajuda convèncer als Jutges de la Federació que ens canviessin Xips i dorsals per poder puntuar, el resultat es molt positiu.

Per acabar “chapeau” a la estratègia d’en Ramon per convèncer als de la Fede que ens havien d’inscriure: rajar despiadadament de la gestió del Fer i donar-li tota la culpa, per fer pena i ens escoltessin. Lo siento Fer, hoy te ha tocado hacer de poli malo....El millor de tot: us heu n’heu adonat del somriure sarcàstic del jutges de la Fede quan dieu que sou de La Salle....jejeje no passem desapercebuts no!!!...Bona feina Fer.....i que diguin el que vulguin!!

Ara només cal esperar el convit d’aperitiu i cerveseta del flamant campió mediàtic de La Salle....

Salut companys!!!!!

Jose Ballester.

Classificació duatló*

Classificaxció cursa 10km*

2 comentaris:

Laura Reyes ha dit...

Nois, ben fet per la duatló, però demaneu als reis un altre gestor per fer les inscripcions, en Fer, té tela... el somriure, és perquè cony només us passen coses als del vostre club...jjajja, quins "junior" aquesta setmana... i penseu que continuaré rient, cada vegada que passeu per davant meu, jajaja. BONES FESTES, i ja saber que li heu de demanar als reis...

Ramon Bernaldo ha dit...

l´enhorabona , però no era Camp. de G.E. sino de categories i el company ha quedat 4rt, això sí, si va al Camp. de G.E. li veig posibilitats.
Molt bones festes a tots.