27 de desembre 2012

DUATLÓ + 10K A TERRASSA


 CRÒNICA DEL TIGRE DE SANT GERVASI

El passat diumenge 16 La Salle Triatló va tenir dos bolos a Terrassa, primer un 10k de muntanya i després el duatló de muntanya. La prova que aquest any arriba a la seva 4rta edició (http://duatloterrassa.com/) s'ha consolidat (tot i haver canviat de dates) en el calendari dels duatlons i curses de muntanya (encara que per alguns salleros 10k no és suficient...) arribant a 830 inscrits entre duatló i cursa de muntanya. Enhorabona al Club Natació Terrassa (http://www.elnatacio.com/) per seguir organitzant aquesta interessant prova.

La presència dels super atletes de la Salle es va fer notar tant a la cursa com al duatló. Els primers en sortir vam ser el de la cursa de muntanya, per part meva sense cap mena de dubtes, sortint massa ràpid pel poc escalfament que havia fet i patint ofegat als 500 metres. Però vaja són les sensacions per les que val la pena passar un diumenge en bona companyia. El circuit de la cursa a peu és força pla el primer tram fins que s'arriba a una pujada sostinguda però sense dificultats tècniques. A partir d'aquí (i això ja és el km 5 més o menys) comença una baixada ràpida i amb força desnivell, en la que alguns van aprofitar per obrir forats que després en el pla no van perdre. Molt bones sensacions per tots, alguns per haber sumat els 3 punts, altres per fer marca personal a la cursa, altres per recuperar sensacions després de petites lesions i altres per superar un nou repte.

Pel que fa al duatló de muntanya, no vaig poder seguir més que la sortida de la prova en la que alguns de tant ràpid que sortien gairebé no poden traçar les primeres curves del primer tram de còrrer, pel que he sentit a la part de bici hi van haver problemes tècnics que per sort no van evitar que puguessim puntuar com a club. Llàstima que la cursa a peu no serveixi per sumar, havíem acabat en una meritoria segona plaça (val...només hi havia 4 clubs). Arribant a la meitat de la lliga de clubs de duatló de muntanya estem a mitja taula de 1era divisió havent puntuat en tres proves, està clar que aquest es nota el nivell de primera divisió, a seguir sumant a les properes proves!

Destacable que aquesta és una prova que, almenys pels que fan la cursa a peu, no toca samarreta sinó algun altre complement, aquest any uns mitjons tècnics.

Ferran Giones.


Fotos de les proves