28 d’abril 2012

CROSS DE CAN CARELLEU


Avui dissabte 21 d'abril a Can Caralleu se celebrava la dotzena edició del Cros de Muntanya, amb un recorregut de 13,89 quilòmetres i un desnivell acumulat positiu de 463 metres. El punt de sortida de la cursa era al camp de futbol i la pista de tartà de Can Caralleu, i el circuit passava pel Parc de l'Oreneta i Can Setmenat, la carretera de les Aigües, el Turó d'en Cors i Sant Pere Màrtir, per pistes i corriols amb obstacles naturals. El punt d'arribada de la cursa portava de nou els participants a les instal·lacions de Can Caralleu.
M'he emportat un parell de bones sorpreses: la primera, trobar-me al company de la secció Ferran Giones cap allà el km 5 i no poder avançar-lo fins a la pujada del km 8 (i després dius que no estaves fi, collons quin ritme portaves! Molt bona cursa! Enhorabona!).

La segona: l'organització de la cursa, la senyalització en tot moment del recorregut amb gent del club i cintes, la gran participació (500 persones aprox.), la temperatura ideal per còrrer (ni fred, ni calor, ni aire) i els obsequis i butifarrada final!

Com que he arribat amb temps a Can Caralleu (a les 9:30h ja hi era) he aprofitat per despertar-me i estirar una mica tot fent 1500m d'aigua (no sé encara si en vistes a la travessa de Berga). A les 10:15h estava més que despert i començava l'escalfament pel tartà de la "mini-pista" d'atletisme de Can Caralleu (fa 300m en comptes dels 400m d'una pista oficial, però fa perfectament la seva funció i és ideal per fer-hi sèries).


Personalment he optat per una tàctica de menys a més, sent conscient que les tres pujades fortes que hi havia posarien a tothom al seu lloc, les dues primeres gairebé seguides que anaven des de Can Caralleu fins a la carretera de les aigües i d'allà al Turó d'en Cors (i és on he aprofitat per avançar). Després per les zones amples de pista intentava apretar el ritme i pels corriols afluixava una mica pel perill de torçar-me algún turmell. A les baixades intentava deixar-me anar tot mantenint un ritme àgil.

Crec que la cosa m'ha anat força bé i les sensacions han estat més que bones (poder al final començava a notar els quadriceps). Finalment 24è de la general amb un temps d'1h07'37'' i el Ferran deu haver entrat 30"-1' després. El guanyador diria que ha fet 58' aprox.





Matí més que aprofitat fent una mica d'esport i corrent per Collserola que això sempre agrada!

Salut i fins la propera!
Jaume.