08 de febrer 2013

DUATLÓ DEL PRAT, CRÒNICA DEL PAWER




1:00 PM  de la tarda. En algún lugar del Prat. 

Ens dirigim en Salvi i jo cap a la cua per recollir els dorsals.  Ens comencem a trobar tots, tant el grup A com el B. Avui, en Marc i l´Erik si que han tingut temps de dormir després de la farra d´ahir, i no han vingut amb un Gintònic a la mà, com ja hem vist en altres ocasions (aquesta informació no està confirmada però pot ser perfectament certa).

Comencem a preparar tot el material per entrar als boxes i deixar les bicis, però ja ens trobem amb el primer problema del dia: El tubular del Salvi està obstruït i no es pot inflar. Ràpidament i com si es tractés d´un canvi de rodes d´F1,  l´Abel, en Moi i en Dani comencen a treballar sobre el problema i de seguida ho solucionen, a base de força bruta evidentment, arrenquen el tubular, li foten un filferro pel pitorro, i palante. Tot llest doncs!

El grup B (de bèsties) Erik, Jaume, Ignasi, Tuchu, Nacho i jo comentem a quin ritme hauriem d´anar per no reventar corrent, i com ens hauriem de gestionar la bici per anar el més ràpid possible. Escalfem amb temps dins el camp de futbol, fa vent i fred pero els ànims estan a tope.

Arc de sortida i en 3,2,1 comencem a còrrer en parelles. Erik informa que estema anant  10 segons per sota del que haviem comentat. No m´extranya en absolut, és la tònica d´aquest club, tenir regust a sang en els primers metres. Som com putos vampirs!!

Després de 500 metres aconseguim estabilitzar el ritme entre 3:40 i 3:47. Perfecte.  Primera i segona volta molt bé. A la tercera l´Ignasi es despenja i crida: tireu, tireu sense mi!! Pero la cara de gosset estomacat  que feia em va trencar el cor i vaig decidir que valia la pena estirar-lo una miqueta i entrar tots junts per fer una bona bici. 


Sortida en bici: segurament el pitjor de la cursa.  Faltava la Coloma per posar ordre en aquell ramat descontrolat. Aconseguim juntar-nos després de 4 crits per posar-nos dacord. Collons quin vent en aquesta recta!!


Com ja va comentar l´Erik el dia anterior, tenia clar que volia tirar de la bici tant com pugués, i deixar el còrrer final pels altres. Si fos per ell hauria anat amb la roda aixecada les 4 voltes. Al final de la primera volta i quan ja semblava que anava tot bé, a la recta de sortida, el grup es disol i perdem un membre del grup, l´Ignasi està desaparegut i el bo d´en Tuchu que feia de pont perquè es pogués unir, em diu amb cara de resignació: l´hem perdut!!! Era hora de pendre una decisió dura. Tuchu, continuem sense ell crido, ja plorarem la seva pèrdua més tard però ara toca tirar i pensar en la segona part de la cursa.

L´Erik al davant, com un doberman, esperava l´aprovació de tots per tornar a tirar com una bèstia. En aquell moment els relleus van ser cada cop més ben fets: ara en Toru, ara en Nacho, ara jo, ara en Tuchu, ara en Cavendish…  tot controlat! Les 3 voltes restants les acabem molt dignament i comencem a pensar en l´últim esforç.


Entrem  a la t2, queden 2 kilometres i 5 membres del grup. Comencem forts d´entrada i l´Erik comenta que va justet, era d´esperar després de la bici que s´ha marcat. El Jaume porta un ritme molt bo i sense problemes i anima al grup per fer l´últim quilòmetre i mig a tope. En Nacho, callat, va enganxat com una lapa, perfecte. En Tuchu comença a tenir flato i quan queda una volta diu que tirem els 4, que es queda al darrera mirant culets. Ostia, aquest canvi d´estratègia no estava controlat!! Erik!! Hauràs de donar tot el que tinguis. Afluixem un pèl i aconseguim adelantar un parell de grups més, 500 metres a tope i arribem nois!! Una empenteta per aquí i ja som a la meta!!  Cursa molt bona de tot el grup!! 1:02:18 a 3 minuts i 44 segons del grup A (d´animals). Gens, gens malament!!


Era hora d´animar al grup A. com que han sortit 40 minuts després de nosaltres,  podriem veure com passaven per davant les 3 últimes voltes de bici. Feia goig veure´ls. Ben acoplats, calladets, molt constants, tot un exemple, la Coloma no hagués tingut gens de feina amb aquest grup. Arriba la quarta volta i entren. Veiem com deixen les bicis i surten. En primer lloc en Moi i l´Abel, seguits d´en Dani, mentre el Marc deixa la bici en doble fila el Salvi es pentina i es posa la cinta al cap per quedar bé a la foto mentre el bessó de la seva  cama comença a tibar.

Surten ràpid i en Marc es col.loca ràpidament al davant per marcar, pixadeta per aquí, pixadeta per allà. Som un equip però que quedi clar qui és el líder, deu pensar, realment creieu que després de la bici que he fet aniria al darrera corrent? No señor, a la dreta que passo!! Al mateix temps el Salvi es queda al darrera controlant la rampa i fa un esforç per arribar al grup mentre al Moi li canvia la cara maleint al Salvi, ja feia estona que tenia pensat afluixar i deixar que els 4 Usaints tiréssin fort, però aquest cabró té les cames més delicades que l´Alexis!! Jo pensava, com és que el Salvi va rient? pero no, no era cara d´alegria, era cara de patiment, rollo Contador pujant el tourmalet, una cara que feia anys que no veía, una cara que em quedarà gravada per sempre, la cara del patiment i l´esforç, que n´aprengui!!

Finalment es reagrupen i fan la última volta a tope, una enputxadeta d´en Marc al Salvi per no baixar el ritme i creuen la meta, aquest cop si, rient i abraçant-se. Grandíssima cursa!! 58:34 i 12 a la general!! 

Pau Puig